на головну сторінку незалежний культурологічний часопис «Ї»
число 73 / 2013
ФІЛОСОФІЯ ГАЛИЦЬКОЇ КУХНІ
ЗМІСТ
 

Тарас Прохасько

Феномен галицької кухні

Тарас Возняк

Причинки до історії та філософії галицької кухні

Всеволод Поліщук

Слава Галичині! Колумбу слава! або Кулінарія як спосіб вивчення історії Галичини

Іван Крип’якевич

Галицька кухня княжої доби

Леонтій Войтович

Як харчувалася галицька еліта у ХІ–ХІV століттях

Мартін Ґруневеґ

Опис міста Львова

Гійом Левассер де Боплан

Обіди та бенкети з «Опису України»

Ірина Котлобулатова

Львівська кухня протягом сторіч

Вільям Похльобкін

Національні кухні народів світу

Вільям Похльобкін

Формування української кухні

Вільям Похльобкін

Формування білоруської кухні

Вільям Похльобкін

Формування молдовської кухні

Вільям Похльобкін

Формування російської кухні

Єжи Пасіковскі

Формування польської кухні

Ірина Фіґель

Формування єврейської ашкеназької кухнi

Курт Вотруба

Формування австрійської кухні

Фердинанд Забойт

Насущний хліб Середньовіччя

Клодін Фабр-Васса

Ритуали довкола кров’янки

Наталка Хобзей

Галицька кухня в словах

Люцина Чверчакевич

Слівце до господинь

Петро Легойда

Реґіональні кухні українських Карпат

Ігор Лильо

Приїхали греки, привезли цитрини чи грецькі впливи на галицьку кухню

Ольга Вербенець

Рідні смаки італійської кухні чи італійські впливи на галицьку кухню

Єжи Пасіковскі

Мисливська кухня

Курт Вотруба

Творець торта Захера – Франц Захер

Іван Монолатій

Коломийська цісарська кухня

Марія Охоровіч-Монатова

З історії кухарського мистецтва

Марія Охоровіч-Монатова

Про прийняття

Українсько-англійськa кухарка

Ольга Вербенець

Магія Різдва

Ольга Вербенець

Чи з сиром, чи без сиру, аби лиш пироги

Мартина Міхалік

Чудернацька доля руських пирогів

Юзеф Маєн

О, ті львівські каварні…

Юрій Винничук

Львівське фриґанє

Богдан Волошин

Галицька кухня, як мамина колискова – найрідніша

Вітольд Шолґіня

Найсолодший смак Божого Різдва

Залман Шнеур

Почастуночки

Станіслав Лем

Кондитерська Залевського на Академічній